2011. március 19., szombat

Pimp my LUCKY cruiser

Ahogy ígértük, a nyár közelettével kerülnek elő a garázsokból, a frissen felújított bringák.
Ebben a cikkben barátom LUCKY, felújított cruiser-ével ismerkedhettek meg!



Lucky: 2008 nyarán vettem egy Gepida Neado Classic Cruiser,


ami 2009-ben kisebb átalakításon ment keresztül,(új gumik, egyedi matricák) majd 2010-ben kapott hosszú sárvédőket, meg némi designmatricákat.    

                      
Majd még ebben az évben 2010 nyár végén fogalmazódott meg bennem a teljes átalakítás gondolata. Mivel valami nagyon ütőset akartam alkotni így kb. 2-3 hónapot vett igénybe a tervezés agyban és különböző grafikai programok segítségével. Eközben megtörtén a kerékpár szétszerelése. Miután a rajzpadon meglett a végleges változat, elvittem egy karosszériás-fényező ismerősömhöz. Akinek vázoltam az elképzeléseimet, melyeket ő még egy-két plusz hozzáadásával, meg is kezdte a munkát.

(Mivel a kedvesem Zsuzsi-bee is egy Cruiser-t teker így az is bontásra, átalakításra került az enyémmel párhuzamosan, de erről majd egy későbbi cikkben írok.)

Szóval nekilátott a mester. Csiszolás, alapozás, csiszolás, majd jött a trükk, hogy az általam elképzelt váz pótlását, plusz üvegszállal-gyantával felépítve, majd a hegesztéseket lecsiszolva, elnyerte végleges formáját. Mondanom sem kell, hogy mikor megláttam, dobtam egy hátast a meglepetéstől, mivel ez a plusz nem volt betervezve. A fényező úgy gondolta így szebb lesz. JÓL GONDOLTA!

  Az ívre alakított váz
                                                     
Sablonozás, végleges festés előtt.
Mivel a gyantát előszeretettel alkalmaztuk, így kapott a régi láncvédő, gyári rajzolatát alapul véve egy teljesen új design-t.

átalakított láncvédő
                        
Ezek után nem volt más hátra, mint a végleges fényezés, majd lakkozás.


Majd mivel a design része lett a kerék is, ezért a ráf is fényezésre került. Miután ezzel megvolt kapott vatta új küllőket és egy 3 sebességes simano nexus agyváltót, majd jöhettek az abroncsok, ahol csak a fehér jöhetett szóba.

3 sebességes simano nexus agyváltót és a Clik-Stick váltókar


Miközben zajlott a fényezés, az ülés került a pimp-elés középpontjába.
Tervezés, majd irány egy kárpitos cimborához.

A nyereg is jól sikerült, mint minden más :)

Ezek után már csak a jobb időt vártam, hogy egy kellemes napsütéses hétvégén összerakjam a vasat. Becenevem lucky, ezt az időjárás is igazolta, az eltervezett időpontban elkezdhettem a 2011-es LUCKY 78 cruiserem összeszerelését. +18 fokban, verőfényes napsütésben, némi rotyogó bográcsgulyás illatfelhőjében.(ami nagyon finom lett, Köszönet érte Zsuzsi-Bee nek és aki még kavargatta a gulyást.), valamint pár üveg sör, a kreativitás érekében lecsúszott .

Az alábbi rövid werkfilmben láthatjátok magát az összeszerelést. A kisfilmben felfedezhető Zsuzsi-bee, Lucy nevű cangi-bangia.



Köszönöm mindenkinek, aki közreműködött a projekt-ben.





Cikket írta :LUCKY 78

 
 


1 megjegyzés:

  1. Szia! Érdeklödnék hogy nem adod el a régi rövid sárvédőt?? Már régóta olyat keresek. Ha igen akkor légyszives írj egy levelet az e-mail címemre: dori.ny@hotmail.com

    VálaszTörlés