2013. február 25., hétfő

Hazai manufaktúra: A Gavallér körsál


A januári nagy havazások idején jött szembe a Gavallér körsál. Egy olyan körsálról van szó, ami - ha fúj a szél, szakad a hó vagy az eső - könnyen felhúzható akár szemmagasságig, de lehajtva egyszerűen védi a torkot és nem túl szoros. Vidám fiatalos viselet, amit hangulatod szerint forgathatsz, hiszen az oldalai más színűek. Vannak komolyabb és vidámabb színek, az egyik sál kicsit alter, míg a másik inkább gerillás. A Gavallér sálakat Kocsis Flóra budapesti egyetemista csinálja és kifejezetten a bringázáshoz ajánlotta, így ki is próbáltam.
Flóra, aki sálait többek közt a Gardrób közösségi vásárokon árulja 5000 ft-ért, elmesélte, hogy 3 éve találta ki a formát. Nem bírta a gyapjú sálakat, elege volt az akrilból és technikai csősálakból, így elkezdte megvarrni a sajátját. A Gavallér különlegessége szerinte az anyaghasználat, hiszen pamut borítású sálat nagyon nehéz találni, mondta.
A formatervező diák elsősorban saját generációjának kezdte el csinálni a sálakat, de már idősebbek is vásároltak nála. A gallér szóból jött Gavallért a mindennapos viselet mellett azóta síelés közben is kipróbálták és úgy tudjuk bevált.
Bringabarát diáktüntetőknek kifejezetten ajánlani tudjuk:)
További infók a Gavallérról itt.

Forrás: cyclechic.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése