2013. február 7., csütörtök

Schwinn Cruiser Történelmei visszatekintés: 1930-1936. - első rész.


1930-1936.
Az 1930-as években kezdődött a nagy áttörés a Schwinn számára. Sok új modell és sok új fejlesztés került napvilágra. A régről fennmaradt reklámok, hasznos információval szolgálnak ma is a gyűjtők számára, és segít nekünk, hogy jobban megismerjük a cirkálok történetét.

A Cruiser
 Az 1930-as években a kerékpár piac hanyatló ágban volt. Akkoriban a kerékpárok szinte mind egyforma felszereltséggel, egyforma stílussal kerültek piacra, nehéz volt megkülönböztetni egyik kerékpárt a másiktól. 1930-ban Schwinn cég, létrehozott egy új részleget, amit főleg motorkerékpár mérnökök alkottak. Ennek a részlegnek feladata az volt, hogy a kerékpározást is közelebb hozzák a motorozás élményéhez!


1932
A harmincas években történtek a legnagyobb előrelépések a cruiser kerékpár történetében, ekkor kezdődött a motorkerékpárt idéző formavilág bevezetése a kerékpár gyártásba,  ami jelentős javulást eredményezett a  kerékpár piacon és alapozta meg a mai Cruiser trendet.

Schwinn Motorkerékpár "Cirkáló"


1933 - gumik és nyereg
33-ban Ballonos gumiabroncsokat, és nagy rugós, széles nyergeket vezettek be.  Az abroncsok jóval szélesebbek voltak, az addig elterjedt gumiknál, és a ballonokba erősebb gumibelsők kerültek.  A Schwinn 1933 tavaszán előterjesztette a ballonos kerekek ötletét, két évvel később szinte az egész kerékpáros piacot ez a gumi típus uralta. 
A mai napig a ballonos gumi, a széles rugós nyereg, és az ívelt váz különbözteti meg a Cruiser cirkálót a hagyományos kerékpároktól! 





1934 - a vízválasztó
Schwinn bejelenti az új modellt - a "Streamline Aerocycle". Ez a kerékpár volt az egyik fő változás, ami már nem olyan kétkerekűnek nézett ki, mint az akkoriban megszokott kerékpárok. Ez a tipus volt a kezdete egy új korszaknak. Hamar népszerűvé vált ez a modell, és segítette kilábalni a Schwinn céget  a nagy válságból.

















1935 - nincs megállás
1935-ben egy újabb modellel, ismét nagy sikert ért el a Schwinn kerékpár gyártó cég, - a modell a  "Cycleplane" névre hallgatott. A siker a kiváló minőség, és piacképes árnak volt köszönhető. Ebben az időben kezdték használni a repülőgép gyártásban is jól ismert  precíz acél hegesztéseket. ami még kifinomultabbá tette, az eddig sem elhanyagolható vonalvezetést!




1936 - minőségi bizonyítvány


36-ban a Schwinn legújabb modelljén, a AutoCycle. Szöveg hirdetés olvasható ... az új szlogen a "Az ultra modern kényelem és a szépség, az exkluzív szolgáltatások, és a folyamatos fejlődést hirdette. Az ezt követő években, ez a szlogen jellemezte Schwinn céget, akár egy jó minőségi bizonyítvány.










Hamarosan folyt köv.....


Cikk: sly06

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése