2014. május 7., szerda

Esernyő méretűre origamizható bringa /pto.hu/

hubless_bicycle09
Az összehajtogatható bringák, bár rendkívül praktikusak, már ami a tárolást éshordozhatóságot illeti, többnyire még mindig nagyok és nehezek, körülményes összecsomagolni őket, és gyakran kell kompromisszumot kötni a kisebb méretű kerekekkel és vázszerkezettel.
hubless_bicycle04
Ezen próbál meg változtatni Gianluca Sada olasz designer, aki egy sztenderd 26 inches kerékpárt álmodott meg, nem kicsit átdolgozott kivitelben. Az már legelsőre szembetűnik, hogy az elegáns bicikli nélkülözi a kerékagyakat és a küllőket, a váza egy könnyed mozdulattal leválik a kerekeiről és lazán összecsukható, és egy egyedi hajtásláncú rendszert használ, ami kisebb kerekek segítségével a nagyobbakhoz horgonyozza magát.
hubless_bicycle07
hubless_bicycle03
Az egész kompozíció a kerekekkel együtt összeorigamizható a hozzá kapható trendi táskába, és nem lesz nagyobb a teljes csomag, mint egy normál utcai esernyő.
hubless_bicycle10
hubless_bicycle02
Azon kívül, hogy városi kerékpárként remekül használható, hátitáskában mégrepülőutakra is fel lehet vinni gurulós bőrönd helyett, a fapadosoknál persze némi felárral.
hubless_bicycle05
Egyesek látnak abban némi hátulütőt, hogy küllők nélkül, az extra kis kerekek és amegváltozott szerkezet miatt a kerekek fémszegélyére vezetődik el a kerékpáros súlyaés így nehezebb lesz hajtani, de úgy tűnik, a készítőt ez nem igazán zavarja, folyamatosanterheléses teszteknek veti alá és pár prototípust már járat az utcákon is. Sada jelenleg befektetőket keres az elegáns bringa tömeggyártásának beindításához.
Forrás: pto.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése